Днешният ден ще бъде слънчев и по-топъл от вчера, с максимални

...
Днешният ден ще бъде слънчев и по-топъл от вчера, с максимални
Коментари Харесай

Още по-топло днес, студен фронт с дъждове и гръмотевици от сряда |

Днешният ден ще бъде безоблачен и по-топъл от през вчерашния ден, с оптимални температури сред 31 и 36 градуса.

След обяд над Югозападна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно. Ще духа слаб източен вятър.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток, по високите елементи - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, а на 2000 метра - към 17°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 28° и 30°, на морската вода - към 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 10 мин. и залязва в 20 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 45 мин.

В средата на седмицата от северозапад ще премине леден атмосферен фронт . Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни превалявания, гръмотевична активност и краткотрайно увеличаване напразно. В сряда явленията ще са основно в Западна България, а през нощта против четвъртък и в четвъртък - на доста места из цялата страна. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят с 3 до 5 градуса.

През идващите дни до края на седмицата преди обяд ще бъде слънчево, след обяд - с купеста облачност. На обособени места ще има краткотрайни валежи.

В петък вятърът на всички места ще отслабне и ще се смени с източен, в събота ще стане югоизточен и в източната половина от страната ще се усили до сдържан. Дневните температури едва ще се покачат и втория ден преобладаващите оптимални ще са сред 28° и 33°. В неделя в западната част на Дунавската низина, с превръщане напразно от северозапад, ще стартира да прониква малко по-хладен въздух.

В началото на идната седмица ще бъде прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР